Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het spook nijntje – Dick Bruna

Leeftijd: Va. 1 jaar
Thema: spoken en griezelen, halloween
 
Samenvatting
Spoken en en mensen laten schrikken is voor iedereen leuk, jong en oud.
Nijntje verkleedt zich als spook door een wit laken om te doen. Moeder Pluis knipt twee gaten in het laten om er door te kijken. Dan gaat Nijn op pad. Ze laat haar vriendinetjes schrikken en zelfs tante Trijn rent hard weg voor spook Nijntje. Als moeder Pluis vraagt hoe het spoken is gegaan, zegt nijntje: 'het ging heel goed - want iedereen liep weg'.
 
Leessetting
Nijntje is een grote favoriet van vele jonge kinderen. Ook nu is Nijntje weer helemaal klaar voor al haar jonge fans. Griezelen zonder bang te hoeven zijn. Spook Nijntje is goed herkenbaar omdat de contoeren goed herkenbaar zijn als Nijntje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten