Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Sprookjes-Sprokkelaar – Paul van Loon & Laurentien van Oranje

Leeftijd: Va. 7 jaar; Va 10 jaar zelf lezen
Thema: sprookjes, Efteling, spanning, geheimzinnig, avontuur
 
Samenvatting
Er was eens een sprookjesbibliotheek in een oud, verlaten kasteel... Stemmen galmen door de gangen en achter de vele deuren schuilt gevaar. Toch blijft Sterre zoeken naar de juiste deur. Daarachter wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Als Sterre de juiste deur vindt, gaat er een wereld voor haar open. Ook voor de mensen in het dorp, die hun bijzondere verhalenverteller met open armen ontvangen. Maar niet iedereen is blij. Sterre is in gevaar! Wie kan haar helpen?
 
Leessetting
De Sprookjes-Sprokkelaar is het nieuwe boek van Paul van Loon. Dit boek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Efteling en Stichting Lezen en Schrijven om de laaggeletterdheid te bestrijden. Paul van Loon werkte al eerder met de Efteling samen bij het verhaal van Raveleijn.
 
Wanneer je begint te lezen begint het verhaal meteen met een soort betovering en vleugje spanning waardoor je verder wilt lezen. Opa Anders vertelt over het kasteel maar er is veel geheimzinnigheid, juist dit is wat Sterre nieuwsgierig maakt.
Je bent nu aan het verhaal begonnen en het neerleggen van het boek is nu niet makkelijk meer. Je wilt weten hoe het verder gaat.
 
De Sprookjes-Sprokkelaar is een leuk boek om voor te lezen. Elke avond een hoofdstukje. Negen korte hoofdstukjes met een mooie lengte. Elk hoofdstuk eindigt met een spannings- of nieuwsgierigheidsmoment.
Voor de wat meer gevorderde lezer ook leuk om zelf te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten