Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het verhaal van de wortelkindertjes - Sibylle von Olfers

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Lente, Seizoenen

Samenvatting
‘De wortelkindertjes’ slapen de hele winter lang diep onder de grond, maar als de lente dichterbij komt gaan alle wortelkindertjes hard aan het werk. Ze maken nieuwe jurkjes in alle lentekleuren en poetsen alle kevertjes en insecten.
De hele zomer lang vieren de wortelkindertjes dan feest en zorgen voor vrolijke kleuren in de natuur, maar als het weer herfst wordt, vluchten ze weer diep onder de grond bij Moeder Aarde waar ze de hele winter lang lekker rustig zullen slapen.

Dit is een echte klassieker uit oma’s tijd, maar de prenten in het boek zijn erg vrolijk en nog steeds prachtig om naar te kijken.

Leessetting
Een goed verzorgde vertaling van het Duitse “Etwas von der Wurzelkindern” met leuk rijmende teksten.
Ik heb vroeger met veel plezier naar het verhaal geluisterd en het boekje ook zelf veel door gebladerd vanwege de mooi prenten waar op veel te zien is, keer op keer weer.

3 opmerkingen:

 1. Beste,

  Is dit boek goed voor een 3e kleuterklas. Ik zou graag werken rond de sloot


  Vriendelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Stephanie,
   Ik weet niet goed wat je bedoelt met een 3e kleuterklas. Maar ik denk dat dit boek zeker leuk is voor kinderen tot een jaar of 8. Er is veel te zien op alle platen in het boek en veel te leren over de seizoenen en de kriebelbeestje en bloemen in de verschillende seizoenen.
   Zeker een aanrader dus!
   Vriendelijke groet,
   Matty

   Verwijderen