Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Vrolijk – Mies van Hout

Leeftijd: va. 2/3 jaar
Thema: emoties1

Samenvatting
‘vrolijk’ is een vernieuwend prentenboek door de nieuwe manier van tekenen. De prenten zijn speelse krijttekeningen in stralende en felle kleuren op zwart papier.
In het boek ‘Vrolijk’ maak je op een leuke, wonderlijke manier kennis met alle emoties. Op elke ene pagina staat een vis die de emotie uitbeelt. Op de andere pagina staat de emotie benoemd in net zulke vrolijke, bange of bedroefde letters als de vis.

Leessetting
Elke keer dat je dit boek doorbladert zul je weer benieuwd,  verwonderd, jaloers en blij worden van alle prachtige kleurrijke prenten.
De emoties zijn op een speelse manier afgebeeld. Zo lijkt de zenuwachtige vis echt te bibberen, net als de letters van het woord zenuwachtig, het woord bedroeft lijkt door tranen bijna van de pagina te spoelen, de kwade vis schreeuwt en het woord is met wilde krassen op geschreven, verliefd is met zacht rode en ronde letters geschreven en zo’n boze vis als er in het boek staat, zou ik niet graag tegen komen.

Een erg leuk boek om in de kleuterklas of groep 3 of 4 samen te bekijken om daarna de kinderen hun eigen vis met en zelf bedachte emotie te laten tekenen. Natuurlijk op mooi zwart papier en felgekleurde wasco- of pastelkrijt.
Maar ook erg leuk om met peuters thuis samen te bekijken en om over emoties te praten.

Bekroning
Leespluim december 2011


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen