Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Een zaadje in de wind – Eric Carle


Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: seizoenen, groeien, lente

Samenvatting
‘Een zaadje in de wind’ is een vrolijk en tegelijk ook spannend boekje om aan jonge kinderen voor te lezen. In het begin waaien 10 kleine zaadjes door de lucht. Langzaam aan worden het er steeds minder want op elke bladzijde belandt een van de zaadjes ergens waar het niet overleeft. Zal het allerkleinste zaadje het overleven?

Door het boek heen wordt de wisseling van de seizoenen op een originele wijze getoond. Erg leuk!

De illust raties van Eric Carle op de kaft en in het boek herkennen de kinderen al snel als de zelfde stijl als Rupsje Nooitgenoeg. Dit is voor veel kinderen een bekend en leuk boek en daarom luisteren ze meteen met veel aandacht naar dit minder bekende, maar net zo leuke en spannende verhaal.

Leessetting
Een leuke en spannende tocht die de kinderen meebeleven. En op elke bladzijde kunnen ze op zoek naar het kleinste zaadje.
In de kleuterklas ook heel bruikbaar.

Het boekje leest makkelijk voor de rijmende teksten en de herhaling in de tekst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten