Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Borre en het Monster onder het bed - Jeroen Aalbers

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: Borre, voorlezen, monsters

Samenvatting
Op school hebben de grote kinderen tegen Borre gezegd dat er een monster onder zijn bed zit. Mama zegt dat dat onzin is en dat de grote kinderen hem alleen maar bang willen maken. Maar als Borre in bed ligt, kijkt hij toch maar even onder het bed. 'Hallo,' fluistert Borre, 'is daar een monster?' 'Nee hoor,' piept een angstig stemmetje. 'Ik ben er niet, laat me met rust!' Zit er dan toch een monster?

Borre is een bekend figuurtje uit de kinderboeken serie van Jeroen Aalbers. Hij heeft voor de serie ‘De gestreepte boekjes’ verschillende verhalen over Borre geschreven passende bij de leeftijden van de kinderen van groep 1 tot en met groep 8.
Borre is misschien een beetje een raar figuurtje, maar door zijn rare uiterlijk ziet hij er wel grappig en vrolijk uit. De plaatjes in het boek vertellen het verhaal zoals het in het boekje staat. Deze platen zijn leuk om naar te kijken en over te kletsen na en tijdens het lezen.

Leessetting
Door de lengte van de boekjes, niet te kort, maar zeker niet te lang, zijn de boekjes erg geschikt om gezellig te lezen voor het slapen gaan.

De elk boek is een interactief onderdeel verwerkt om samen met je kind een begin te maken aan de taal- en leesontwikkeling. Onder aan elke pagina staat steeds een letter waarmee je letterherkenning kunt oefenen. Behalve een enkele letter staat er ook een woord onder dat begint met de zelfde letter. Samen kun je nog meer woorden bedenken met deze letter of zoeken of er in de tekening nog meer woorden met deze letter te vinden zijn.

Serie
Borre is te laat / groep 2 aug
Borre en de loopneus / groep 2 sep
Borre is de grote borrini / groep 2 okt
Borre en de oppas / groep 2 nov
Borre de sneeuwpop / groep 2 dec
Borre en ridder rest / groep 2 jan
Borre gaat op zwemles / groep 2 feb
Borre en het Monster onder het bed / groep 2 maart
Borre en de worm / groep 2 april
Borre de aap / groep 2 mei
Borre gaat vissen / groep 2 juni
Borre wast af / groep 2 juli

Geen opmerkingen:

Een reactie posten