Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Leve de Lente! – Vivian den Hollander

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema:  Lente

Samenvatting
Wanneer het lente wordt, zorgt dat elk jaar weer voor vele ontdekkingen. In ‘Leve de Lente’ ontdekt je al lezend samen met Roos en Mika, twee dikke vriendjes, alle ‘geheimen’ van de lente. Ze vinden narcissen in de tuin, mogen voor het eerst weer zonder jas naar buiten en spelen in de zandbak waar ze zandtaartjes bakken. Ze leren over de dieren in de lente en mogen bij Opa zelfs een lammetje voeden met de fles.

Naast dat ‘Leve de Lente’ een leuk voorleesboek is waarin je veel ontdekt, staan er ook leuke knutselactiviteiten in het boek en liedjes om te zingen (met notenbalken om de liedjes ook muzikaal te begeleiden.
De liedjes zijn vrolijk en passen goed bij alles wat Roos en Mika in het boek ontdekken over de lente. Op www.wijmakenmuziek.nl kun je de liedjes ook vinden in gezongen versie met muzikale begeleiding.

Leessetting
De avonturen die Roos en Mika in de lente beleven sluiten goed aan bij de belevingswereld van kleuters. De verhaaltjes zijn ongeveer drie pagina’s. De verhaaltjes zijn daardoor niet te lang en bovendien stuk voor stuk leuk om voor te lezen.
Behalve de verhaaltjes zorgen de frisse en fleurige lenteprenten in het boek ook voor een leuke ontdekkingstocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten