Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Het nieuwe olifantje – Sieneke van Rooij

Jaar: 2011
Leeftijd: Va 5 jaar
Thema: Gouden Boekjes, dierentuin, dieren, geboorte

Samenvatting
Na een paar jaar is Sieneke van Rooij weer terug met een boekje speciaal voor dierentuin Artis. Dit keer niet voor olifantje Yindee maar voor een nieuw geboren olifantje Mumba, het zusje van Yindee.

In dit boekje kom je van alles te weten over olifanten en natuurlijk vooral over baby-olifantjes. Weet jij bijvoorbeeld hoeveel een baby-olifant weegt? Of wanneer hij voor het eerst zijn slurf gebruikt? Wat eet een baby-olifant eigenlijk? En waar is papa naartoe?

Maar niet alle vragen die in het boekje staan worden beantwoord. Om het echte antwoord te vinden moet je een bezoekje brengen aan Artis.

Leessetting
Behalve dat dit boek een leuk verhaal en veel informatie bevat, zitten er ook leuke knutsel opdrachtjes in en liedjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten