Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Juwelen van Stras – Carli Biessels

Leeftijd: Va. 9 jaar
Thema: Tweede Wereldoorlog, zelf lezen

Samenvatting
Juwelen van Stras is het verhaal van Jeske, een joods meisje dat ondergedoken is in een groot huis tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Ze woont hier met haar tante en oom, maar waar haar ouders en broers zijn weet ze niet.
Gelukkig heeft ze het wel naar haar zin in dit grote huis en zijn er ook mensen met wie ze kan spelen en waar ze verhalen mee kan beleven, maar echt praten en vragen stellen mag eigenlijk niet. Elske, zoals ze wordt genoemd heeft veel vragen, maar weet dat ze deze beter niet kan stellen.

In Juwelen van Stras beschrijft de auteur op een voor jonge kinderen heel duidelijke manier wat voor een invloed de oorlog op kinderen had. Hoe het verliezen van familie en verdriet eigenlijk een dagelijks onderwerp was, maar er toch altijd hoop bleef op een betere toekomst. In het boek wordt erg duidelijk dat er in de oorlog niet te veel gezegd of gevraagd mocht worden.
Een erg indrukwekkend boek voor de jonge lezer.


Bekroning
Woutertje Pieterse prijs 2010

Woutertje Pieterse Prijs
De Woutertje Pieterse Prijs wordt elk jaar uitgedeeld aan een boek uit de jeugdliteratuur. De prijs is in 1988 in het leven geroepen om de kwaliteit van het Nederlandstalige kinder- en jeugdboek te bevorderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten