Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kraai – Leo Timmers

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema:  anders zijn, vrienden, vogels

Samenvatting
Kraai is zwart. Pikzwart.
Iedereen is bang van hem.
Maar Kraai weet wat te doen.
Kraai heeft een plan ...

‘Kraai’ is een grappig prentenboek over een pikzwarte kraai die denkt dan niemand hem aardig vindt. Hij wil graag vriendjes hebben, maar alle andere vogels lijken bang voor hem. Dan krijgt de kraai een ideetje. Met wat potten verf gaat hij aan de slag, maar zijn plannetje lijkt niet te werken. De andere vogels zijn nog steeds bang voor hem.
Maar dan… heel onverwacht hoort kraai een klein stemmetje. De kleine vogeltjes denken dat kraai hen gered heeft en alles komt toch nog goed. Een leuk en verrassend einde!

Het boek heeft een duidelijk moraal en is ook voor de jonge luisteraartjes van het boek duidelijk. Zwart is niet eng en je hoeft je zelf niet te veranderen. Je bent goed zoals je bent.

Leessetting
Door het gebruik van humor in het boek en de simpele illustraties kunnen de kinderen zich inleven in het thema en is het keer op keer leuk om te lezen.
Ik heb het op de BSO aan de kinderen voorgelezen. Ze hebben met veel interesse zitten luisteren en wilde het verhaaltje meteen nog een keer horen. De vergelijkingen tussen de 3 kleine vogeltjes en kraai die zichzelf schildert zijn ook erg leuk en de kinderen zien dit erg goed. Dit zorgt voor interactie met de kinderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen