Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Zo voelt het in Afrika – Xavier Deneux

Leeftijd: Va. 1 jaar
Thema: voelen, Afrika

Samenvatting
Boekjes lezen is zelfs met de kleinste kinderen al leuk. Er zijn veel prentenboek voor peuters met leuke prenten en leuke verhaaltjes met simpele woorden en vaak op rijm. Wat ‘zo voelt het in Afrika’ zo’n leuk boekje maakt is dat de prenten en het verhaal niet alleen leuk zijn, maar dat er ook van alles te voelen is in het boekje. Kleine kinderen zijn nog heel sensorisch ingesteld, ze willen alles voelen en leren op deze manier hun omgeving kennen. Doordat ze de plaatjes in het boek kunnen voelen, gaat het verhaaltje nog meer leven.
Voor de allerkleinste peuters is dit boekje wellicht de eerste kennismaking met veel dieren. Zij zullen vooral kijken en voelen, maar de wat oudere peuters gaan langzaam aan ook de verhaaltjes bij de dieren onthouden.

Leessetting
Gezellig thuis op de bank of voor het slapen gaan met je peuter samen op ontdekkingstocht door het boek en leren over de dieren in Afrika. Hoe voelen de manen van een leeuw, de dikke huid van een olifant en de harde schubben van een krokodil?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten