Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kolletje gaat op schoolreisje – Pieter Feller

Jaar: 2011
Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: Kolletje, toveren, schoolreisje

Samenvatting
Ken je de vrolijke en eigenwijze Kolletje nog, dat meisje met haar toversokjes? Kolletje gaat met haar klas op schoolreisje. Dat wordt vast weer een groot avontuur, dit keer samen met haar vriendinnetje Brenda en Sanne. Zal alles goed gaan met die toversokken van Kolletje?
Aan het eind van de dag komt de bus weer het schoolplein op rijden, maar wat is dat? De bus is leeg. Of toch niet?

Wederom een leuk en humoristisch voorleesboek over Kolletje, het meisje met de toversokken!

Leessetting
Elk boekje van Kolletje bevat 12 kleine verhaaltjes. Erg leuk om achter elkaar door te lezen, maar ook zeer geschikt om los van elkaar voor te lezen.
Tussen de tekst door staan kleine plaatjes die laten zien wat er in het verhaaltje gebeurt. Door de verschillende kleine plaatjes ziet de bladzijde er vrolijk en speels uit.

Een erg leuk boekje om in de kleuterklas voor te lezen net voor of vlak na een eerste schoolreisje van de kinderen. Vooraf kun je kinderen op allerlei spannende dingen voorbereiden en net na een schoolreisje kun je aan de hand van de verhaaltjes herinneringen op halen samen met de kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten