Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Koekjes – Ted van Lieshout & Sieb Postuma

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: voorlezen, koekjes, tellen

Samenvatting
De oma van Diekerik heeft koekjes gebakken en ze zitten in een trommeltje, alle acht. Maar wacht eens even… het zijn er nog maar 7. Wie heeft er een koekje opgegeten? Op geheimzinnige wijze verdwijnt er steeds een koekje uit de trommel. De moeder van Diederik denkt dat hij er steeds een stiekem opeet en verstopt de koekjestrommel daarom elke keer op een andere plek. Maar Diederik zegt dat hij het niet gedaan heeft, hij heeft namelijk gezien wie er wel een koekje heeft op gegeten.
Kom er in het boek achter wie de koekjes pikt.

De prenten in het boek zijn erg grappig en vol van kleur. Op elke pagina kun je de koekjes tellen en zijn de mysterieuze dieven te zien. Wat zien ze er allemaal grappig en leuk uit. Mooie prenten om je ogen uit te kijken en bij elke keer lezen iets nieuws te ontdekken.
Wat ik zelf erg leuk vind aan het boekje is hoe Diederik een smoesj e lijkt te verzinnen. Het zal vast wel eens gebeuren dat een kleutertje een koekje probeert te stelen en wanneer hij dan gesnapt wordt verzint hij een smoesje. Maar Diederik verzint geen smoesje. Al de mysterieuze dieven zijn echt.

Leessetting
Bij het lezen van dit ‘spannende’ prentenboek, hangen de kinderen aan je lip. Wie hebben toch die koekjes opgegeten? Verzint Diederik maar een fabeltje zodat zijn moeder er niet achter komt dat hij de koekjes heeft op gegeten of is het toch allemaal waar wat Diederik zegt.
Ik heb dit boekje met heel veel plezier voorgelezen op de bso. De kinderen konden er geen genoeg van krijgen en wilden het verhaal keer op keer horen!


Het boekje is op rijm geschreven en heeft veel herhaling. Dit zorgt er voor dat de kinderen mee kunnen praten met het boekje.

‘Wie is er met zijn vingers aan het trommeltje gekomen?
Wie heeft er zonder dat het mocht een koekje weggenomen?
Was jij het Diederik?’
‘O nee, mama, niet ik!
Er kwamen acht kaboutertjes met een rode puntmust aan.
Die hadden erge honger en die hebben het gedaan!’

Bekroning
Zilveren Griffel 2009
Boekenweek geschenk 2009 (prentenboek)Drie andere boeken van Ted van Lieshout

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen