Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Hoe te zoeken

Op Matty's Leukste Kinderboek zijn verschillende manier om naar boeken te zoeken.

De eerste en misschien wel de makkelijkste is het zoeken op titel of auteur. Wanneer je een boek wilt van een specifieke auteur of iets wilt weten over een bepaalde titel dan kun je rechts in het zoekvenster (onder het inschrijfformulier voor mijn nieuwsbrief) een naam of woord intypen. Deze zoekmachine gaat dan op zoek naar het woord op mijn site, maar let op, hij zoekt alleen in de titels van de blog en niet in de artikelen zelf of in de tags van de artikelen.

Een tweede optie is om hele lijst met 'tags' aan de rechter kant te bekijken. Deze lijst zie je als je een klein stukje naar beneden scrolt. Hier vind je op alfabetische volgorde alle thema's van de boeken. Tussen haakjes staat het aantal boeken dat met dit thema zijn getagd.
Behalve thema's vind je hier ook de tag "voorlezen" of "zelf lezen" deze tags zullen voor zich spreken. "Voorlezen 6+" wil zeggen dat deze boeken ook leuk zijn om aan oudere kinderen nog voor te lezen.
De tags die leeftijd aanduiden zijn hopelijk ook duidelijk. Vanaf 6 maanden heb ik de boekjes ingedeeld. Op dit moment loopt deze indeling tot 16 jaar. Let wel even op: je vindt deze tags vanaf de letter V (Va. 5 jaar). Helaas staan de leeftijden ook niet mooi op volgorde en komen dus eerst 11 jaar, 12 jaar etc. en dan pas 1 jaar, 2 jaar.

Hopelijk maakt dit het zoeken op mijn site wat gemakkelijker, want zoals je leest zijn er genoeg mogelijkheden.