Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Activiteit: Ik ga op reis en neem mee

Vandaag een activiteit bij het boek: Hallo wie ben jij? Een leuk verhaal over een toevallige ontmoeting tussen twee culturen. Het is een erg leuk boek om de verschillen tussen Afrika en Europa te leren kennen, want er zijn er veel.

Voor de activiteit van vandaag gaan we ook op reis en dat doen we met het spelletje "Ik ga op reis en neem mee".
Jullie kennen het spelletje allemaal wel.
Persoon 1 noemt een voorwerp of iets anders wat hij mee neemt op vakantie. Een zonnebril.
Persoon 2 begint met het opnoemen van de eerder opgenoemde dingen. "ik ga op reis en neem mee een zonnebril," daarna bedenkt hij nog iets nieuws.
Elke volgende persoon noemt eerst de hele lijst dingen op en voegt 1 nieuw ding toe. Kijk wie het spelletjes het langst vol houd en het beste kan onthouden wat er allemaal mee gaat.Geen opmerkingen:

Een reactie posten