Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Activiteit: Brief in geheimschrift

Brief in geheimschrift gaat over iemand die blind is en die door te voelen kan lezen.Iets herkennen door te voelen is nog helemaal niet zo makkelijk.

Hier vind je het boek: Brief in Geheimschrift

Hier een aantal voelspelletjes

Voelen wat er in de doos of onder de theedoek ligt:
Leg een aantal verschillende voorwerpen onder een doek. Kinderen mogen om ste beurt voelen en raden wat de voorwerpen zijn.
Variant: Dit kan natuurlijk ook met eten. Denk aan rijst, pasta, pudding, noten etc.

Iemand herkennen door te voelen:
- Maak tweetallen en voel de armen en het gezicht van je partner goed. Nu wordt iedereen geblinddoekt en verspreid iedereen zich door de ruimte. Ga al voelend opzoek naar je partner.
- Een moeilijkere variant is het wanneer je in een kring gaat staan. Je moet je beide buren herkennen door te voelen. De kring wordt nu gemixed en moet opnieuw gevormd worden. Weer met de blinddoek om moet je je twee buren zien te vinden.

Je kunt vast nog veel meer varianten bedenken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten