Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Wiebelbillenboogie – Guido van Genechten

Leeftijd: Va 3 jaar.
Thema: papa, dansen

Samenvatting
Als mama olifant weg moet, past papa olifant op. En dat is een feest: samen op verkenning gaan als indianen, super veel schuim maken in bad en de wiebelbillenboogie (leren) dansen. Als mama weer thuis komt en de rommel ziet, zucht ze diep. Papa olifant en de kinderen proberen haar weer op te vrolijken.

Lee
ssetting
Elk jaar kiest een jury van jeugdbibliothecarissen het prentenboek van het jaar. Voor de tweede keer is een boek van Guido van Genechten gekozen. In 2007 werd Kleine Kangaroo gekozen en nu De Wiebelbillenboogie.

Dit grappige prentenboek laat zien dat papa’s net zo goed op hun kinderen kunnen passen als mama’s (maar natuurlijk wel op hun eigen manier...)

Bekroning

Prentenboek van het jaar 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten