Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De Zonnetempel – Emma Thomas

Leeftijd: Va. 11 jaar
Thema: Inca’s, wereld, culturen, indianen
 
Samenvatting
Ergens in de hooglanden van Peru ligt een geheimzinnige Inca-tempel verborgen. Met maar twee aanwijzingen - een Victoriaans dagboek en een stukje van een prachtig doek - wagen Sam Owen en de ploeg van het Gemeentemuseum zich aan een nieuwe ontdekkingstocht.
Ga mee op een spannende zoektocht naar de geheimen van het Inca-volk.
 
Leessetting
Een unieke combinatie van feiten en fictie, een boeiend avonturenverhaal boordevol informatie over het leven van de Inca's.
In dit deel van een nieuwe serie mag een scholier mee op expeditie met echte archeologen, die op zoek gaan naar een geheimzinnige Inca-tempel in de hooglanden van Peru. Oude en nieuwe dagboeknotities en foto's, alsmede schetsjes, landkaartjes, e-mails e.d. vormen de bouwstenen die de lezer zelf mag samenvoegen tot een leesbaar relaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten