Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Piepmuis en de renrace – Gerda Wiggemans

Leeftijd: Va 3 jaar
Thema: gehandicapt, rolstoel

Samenvatting
Het boek gaat over een muisje dat niet kan lopen. Een grote handicap voor een kleine muis. Voor hem wordt een stoel met wieltjes gefabriceerd waarin hij geheel zelfredzaam is. Maar dan wordt er een renrace georganiseerd. Kan hij daaraan meedoen? En die akelige Boefmuis doet ook mee!!

Leessetting
Piepmuis is in eerste instantie geschreven voor kinderen met een handicap. Zodat ze een held hebben met wie ze zich geheel kunnen identificeren, maar bovenal ook om hun handicap bespreekbaar te maken. Het is namelijk helemaal niet altijd even leuk of gemakkelijk om jong te zijn en gehandicapt. En voor veel kinderen is het niet eenvoudig om dat zomaar, uit zichzelf, naar voren te brengen.
Piepmuis kan z
eker bijdragen aan een beginnende handicapverwerking. Maar voor alles is het gewoon een leuk, spannend en aantrekkelijk geïllustreerd kinderboek. Voor kinderen vanaf een jaar of 3 is het voor te lezen en grotere kinderen, vanaf 7 jaar, kunnen het zelf lezen.


Trouwens, 'Piepmuis en de renrace' is zeker niet alleen leuk voor gehandicapte kinderen, ook 'gewone' kinderen vinden het spannend! Dat is het tweede, maar zeker zo belangrijke doel, dat het verschijnen van het eerste kinderboek met een gehandicapte held hoopt te bereiken: het gewoner worden van het verschijnsel 'rolstoel' en 'gehandicapte'. Want hoe jonger kinderen vertrouwd raken met het begrip rolstoel, hoe vanzelfsprekender ze het zullen vinden. Dus tussen het rijtje kinderboeken in je boekenkast zou 'Piepmuis' heel gewoon moeten staan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten