Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Inca’s - Pascale Estellon

Leeftijd: Va. 11 jaar
Thema: Inca’s, wereld, culturen, indianen
 
Samenvatting
In het Andesgebergte leefde bijna drieduizendvijfhonderd jaar geleden een mysterieuze beschaving, met heel eigen steden, religies, wetten, kunst en wetenschap. Het enorme keizerrijk van de Inca´s werd wel het `Rijk van de vier windstreken´ genoemd. Verken de schitterende Zonnetempels tussen eenzame bergtoppen, waar met magische mensenoffers de Zonnegod werd vereerd. Maar kijk uit voor Spaanse veroveraars op zoek naar goud!
 
Leessetting
Inca’s is een rijk geillustreerd geschiedenisboek waarin het verhaal wordt verteld en getoond van het Incarijk dat gedurende ruim honderd jaar bloeide in een enorm uitgestrekt gebied in het huidige Peru, Chili, Bolivia, Argentinie en Ecuador.
Je komt van alles te weten over deze oude indianen stam in Midden Amerika!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten