Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Gehandicapt, Nou en? – Els Leermans

Leeftijd: Va. 15 jaar
Thema: gehandicapt, rolstoel

Samenvatting
Als je op de middelbare school zit wil je het liefst gewoon meedoen met de rest: er leuk uitzien, lekker uitgaan, de stad in gaan of op een andere manier met leeftijdgenoten plezier maken. Maar hoe is dat als je een handicap hebt? Wat betekent het om er anders uit te zien, pijn te hebben en niet overal aan mee te kunnen doen? In dit boek vertellen jon
geren met een handicap openhartig over hun ervaringen op een gewone school en over leraren, vriendschappen, uitgaan, ouders, broers en zussen. Tussen de regels door laten ze iets van hun strijd en van het doorzettingsvermogen dat nodig is om met een handicap zo normaal mogelijk te leven.

Leessetting

Een informatief boek met veel voorbeelden uit de praktijk, waarin herkenbare situaties en de moeilijkheden van gehandicapte jongeren worden besproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten