Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Activiteit: Piraten in de Straat

In het prentenboek ‘Piraten in de Straat’ komt er een familie piraten in de straat wonen. Heb jij wel eens piraten in jou straat gezien? Vast niet. Maar vandaag wel.

Hier vind je het boek: Piraten in de Straat 

Verkleden als een piraat:
Wat heb je allemaal nodig om je als een piraat te verkleden? Een ooglapje, een haak zoals kapitein Haak, een zwaard om mee te vechten, een hoed zodat iedereen je herkent en je kunt vast nog veel meer bedenken.

Heb je al deze dingen niet? Geen probleem, dan kun je ze zelf maken!

Voor een ooglapje heb een een stukje zwarte stof (of papier nodig). Knip dit uit in de vorm van een ooglapje en maak er een touwtje aan vast. Dat is alles.

Om een haak te maken heb je een plastic bekertje en wat zilverfolie nodig. Rol een flink stuk zilverfolie op tot een stevige ‘slang’. Buit deze een beetje en maak em vast aan het plastic bekertje zodat je hem aan de binnenkant kunt vast houden. Ook simpel toch!


Om een zwaart te maken heb je een kartonnen doos nodig. Teken hier je zwaart op en knip em uit. Je kunt het zwaart daarna nog schilderen of inkleuren.

Voor de piraten hoed gebruik je de krant van gisteren of vorige week. Hier vouw je een hoet van die je nog kunt beschilderen.
Voor de instructies zie deze site  (hij is wel in het engels)

Zo nu ben je een echte piraat en kun je opzoek gaan naar een schat, varen op je zeilschip, flessenpost versturen en nog vele andere avonturen beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten