Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Nelson Mandela – U Wezithombe

Leeftijd: Va 12 jaar
Thema: Nelson Mandela, geschiedenis, beroemdheden
 
Samenvatting
De door Mandela geautoriseerde biografie is een samenwerkingsproject van verschillende Zuid-Afrikaanse stripmakers. Zij belichten onder meer zijn jeugd aan de Oostkaap, de opkomst als activist binnen het African National Congress (ANC), zijn langdurige gevangenschap op Robbeneiland, waar hij, ondanks de folteringen, psychisch ongebroken blijft en zijn grootse rentree op het hoogste politieke niveau. De biografie biedt met name een reconstructie van een leven tussen de droom om de verfoeide apartheid uit te bannen en de daad om dit te realiseren. Zonder het te ambieren heeft deze integere man door zijn optreden een heldenstatus bereikt.
 
Leessetting
In nagedachenis van Nelson Mandela.
Over beroemde mensen worden biografieën geschreven; stripboeken gaan over helden. Ter gelegenheid van Nelson Mandela's 91e verjaardag op 18 juli 2009 verschijnt een stripboek over zijn vroege jeugd, zijn opkomst als activist, de lange jaren in gevangenschap, de vrijlating en zijn rol op het wereldtoneel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten