Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kolletje gaat kamperen – Pieter Feller

Jaar: 2007
Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: kamperen, zomer, Kolletje, toveren

Samenvatting
De vrolijke en eigenwijze Kolletje gaat samen met haar ouders, broertje en het buurjongetje Dirk op vakantie in Frankrijk. Kolletje en Dirk beleven allerlei leuk kampeer avontuurtjes die erg herkenbaar zullen zijn voor kinderen. Broodjes bakken bij het kampvuurtje, een grot bezoeken, lekker naar het strand en nog veel meer!
Het is allemaal wel even wennen, dat slapen in de tent en Dirk die zonder zijn papa en mama op vakantie is.
Maar gelukkig heeft Kolletje haar toversokjes mee genomen en komt alles altijd weer goed.

Leessetting
Elk boekje van Kolletje bevat 12 kleine verhaaltjes. Erg leuk om achter elkaar door te lezen, maar ook zeer geschikt om los van elkaar voor te lezen.
Tussen de tekst door staan kleine plaatjes die laten zien wat er in het verhaaltje gebeurt. Door de verschillende kleine plaatjes ziet de bladzijde er vrolijk en speels uit.

‘Kolletje gaat kamperen’ is een leuk boekje in voorbereiding op een kampeervakantie, maar ook erg leuk om tijdens de vakantie, bijvoorbeeld elke avond voor het slapen, samen te lezen. Wie weet beleef je wel de zelfde leuke avonturen als Kolletje op je eigen vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten