Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Dino Eiland - Petra Brown

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Dinosaurus, zoekboek
 
Samenvatting
De opa van Ruben vertelt hem over het geheimzinnige dinosauruseiland en samen besluiten ze er in hun luchtballon naartoe te vliegen. Met zijn hondje Rex trekt Ruben over het eiland, maar hij ziet helemaal geen dino's. Ietwat teleurgesteld vertrekt hij weer met zijn opa.
 
Leessetting
Zouden er dan echt helemaal geen dinosaurussen op het eiland te vinden zijn? Toch wel. De illustrator heeft in de aquarelachtige tekeningen in totaal 99 dino's verstopt: groot, klein, opzichtig en verborgen. Aan de kinderen de taak om deze dino's op te zoeken en aan te wijzen. Vaak is dat gemakkelijk omdat ze goed herkenbaar zijn, maar anderen zijn erg klein of verstopt in bijvoorbeeld de contouren van een eiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten