Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Sam het spookje / de speelgoedprinses – Jacques Dequennoy

Leeftijd: va. 4 jaar
Thema: spoken, halloween, spelen, angsten
 
Samenvatting
Sam is een spookje en woont in een groot kasteel van zijn voorouders. Hij moet de zolder opruimen en schoonmaken. Tijdens het vegen lopen er ineens allemaal spinnetjes over de grond en Sam is er bang voor.
Gelukkig krijgt hij hulp van de speelgoedprinses, Plien. Zij betovert de zolder, zodat alle spinnen ineens van goud zijn. De speelgoedprinses laat Sam zien welke spelletjes je allemaal met spinnenwebben kunt spelen.
Sam is niet meer bang voor de spinnetjes en de zolder is helemaal opgeruimd en schoon.
 
Leessetting
Spoken zijn eng, maar soms zijn spookjes zelf bang voor dingen, bijvoorbeeld spinnen. In dit boekje zijn spinnen ineens helemaal niet zo eng meer, maar juist heel grappig. Op elke bladzijde een andere ding wat je met spinnen of spinnenwebben kunt doen. Gegarandeerd lachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten