Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

War Horse – Michael Morpurgo

Leeftijd: Va. 11 jaar
Thema: Eerste Wereldoorlog
 
Samenvatting
Het is de Eerste Wereldoorlog. Min of meer bij toeval is Joey, een schitterende jonge hengst op de boerderij van Alberts vader terechtgekomen. De hechte band tussen Albert en het paard wordt verbroken als het dier met de Engelse troepen naar Frankrijk gaat om zijn aandeel te leveren in de Eerste Wereldoorlog. Na verschrikkelijke oorlogservaringen worden in 1918 Joey en Albert herenigd.

Leessetting
Deze geschiedenis van vriendschap tussen mens en dier is beschreven vanuit het paard; de afschuwelijkheden van die loopgravenoorlog worden er niet minder door.
 
Een aangrijpend oorlogsverhaal voor kinderen vanaf 11 jaar. Bruikbaar om op school in de klas te lezen, vergeet dan niet om met de klas ook te praten over wat er in het boek gebeurt.
Ook als het boek thuis wordt gelezen door kinderen zelf kan het niet onverstandig zijn om de mogelijkheid tot converstatie over de gebeurtenissen aan te bieden.
Oorlog blijft iets akeligs en kan veel vragen bij kinderen en jongen los maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten