Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De boot van sint en piet – Mark Janssen

Leeftijd: Va 6 jaar
Thema: Sinterklaas, leren lezen
 
Samenvatting
Sint is ten einde raad: er zit een gat in zijn boot. Hij besluit een vliegtuig te kopen, maar zijn paard en Piet Pim willen niet mee, veel te hoog. Tijdens de reis naar Nederland gaat van alles mis en is het de vraag of de pakjes op tijd bezorgd kunnen worden.
 
er is een pak voor saar en voor juul en tuur.
de boot van sint en piet moet vol!
maar er is wat mis.
er zit een gat in de boot.
hoe moet dat nu?
 
Leessetting
Leren lezen moet leuk zijn het hele jaar door. Een leuke sinterklaasstrip voor de beginnende lezers, geschreven op AVI-start niveau maakt het oefenen met lezen zelfs leuk in de gezellige drukke sinterklaastijd.
 
Het lettertype is goed leesbaar en de illustraties helpen om de tekst beter te begrijpen. De boeken zijn gemaakt door bekende kinderboekenillustratoren en -schrijvers, zoals Mark Janssen, Rick de Haas en Jan Jutte. Met de strips voor beginnende lezers wordt leren lezen extra leuk.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten