Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Vrij, de rechten van de mens voor alle kinderen – in samenwerking met Amnesty International

Leeftijd: Va. 6 jaar
Thema: rechten van de mens, vrijheid
 
Samenvatting
Alle mensen op deze wereld hebben dezelfde rechten. Die zijn vastgesteld in de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens, en niemand mag ze die rechten ontnemen.
 
Zestig jaar geleden hebben alle landen de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens ondertekend en beloofd zich eraan te houden. Om dit te vieren wordt dit bijzondere boek uitgebracht in samenwerking met Amnesty International, de organisatie die zich wereldwijd inzet voor de naleving van de Rechten van de Mens. Bekende kunstenaars hebben eraan meegewerkt door elk een Recht te illustreren.
 
Leessetting
Dit boek biedt de mogelijkheid om de Rechten van de Mens met kinderen te bespreken. Door de prenten worden de rechten naar het niveau van kinderen teruggebracht zodat zij deze begrijpen en visueel voor zich zien.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten