Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kas viert kerstmis – Pauline Oud

Leeftijd: Va. 2 a 3 jaar
Thema: kerst
 
Samenvatting
Kas en papa hebben hun laarzen en dikke handschoenen aan. Ze lopen voorzichtig door de sneeuw. Af en toe glijden ze een beetje uit. He, waarom dragen ze een boom? Kas weet wel waarom: het is bijna Kerstmis! Daarom versiert hij samen met mama en papa de boom met lichtjes en schitterende sterren. Daarom liggen er zoveel cadeautjes onder de kerstboom. En daarom komen oma en opa in hun mooiste feestkleren op bezoek.
 
Doe-tip
Net als Kas gaan we ook de kerstboom versieren. Staat de kerstboom nog niet? Bewaar je knutselwerkjes dan nog even.
Je kunt het heel makkelijk door gewoon een ster met de sjabloon hieronder uit te knippen op een leuk kleurtje papier. Daarna kun je de ster versieren met kleurpotloden, krijtjes, stikkers en wat je nog meer thuis hebt liggen.
 
Je kunt het ook een stukje moeilijker maken met de ster hieronder. Je hebt dan 6 vouwblaadjes nodig, een lineaal, schaar en lijm. De plaatjes vertellen stap voors tap wat je moet doen.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten