Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Vrolijk kerstfeest Paultje – Eva Tharlet


Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: Kerst
 
Samenvatting

Paultje het konijn woont met zijn ouders, broers en zusjes in een gezellig en warm konijnenhol. Het is enkele dagen voor Kerstmis en hartje winter. Wanneer Paultje ziet dat veel dieren honger hebben en hij zich de kerstgedachte herinnert, besluit hij de zorgvuldig opgebouwde wintervoorraad aan te spreken en onder de hongerige dieren te verdelen. Zijn ouders schrikken uiteraard bij thuiskomst, maar keuren Paultjes optreden toch goed; als ze een beetje minder eten, zullen ze het echt wel redden tot de lente. En op kerstavond hebben de dankbare dieren een grote verrassing voor Paultje en zijn familie


Doe-tip

Ook jij kunt de dieren de winter door helpen, met name de vogels. Maak samen iets lekkers voor vogeltjes in de kou. Een ketting van pindas, een broodvogelhuisje, een lekkere ‘taartmet vetbollen, appels en pindas. Je kunt veel verschillende dingen bedenken en vervolgens voor het raam kijken hoe de vogeltjes de lekkernij komen op eten.
Neem voor wat inspiratie HIER eens een kijkje: http://www.pinterest.com/mattyboeken/bird-feeding/



 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten