Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Kijken is minstens net zo leuk

Rond halloween had ik een leuk boekje gevonden over een spookje. Spookje Sam met de zolder opruimen, maar deze zit vol met spinnen. En of je het gelooft of niet, dit spookje is bang voor spinnetjes.
Er staat elke keer maar weinig tekst op de bladzijdes, soms zelfs maar 1 of 2 woorden. Maar er zijn veel leuke en grappige dingen te zien die het verhaal zelf vertellen.

Ik heb de kans aangegrepen om de kinderen vragen te stellen over wat ze zien. Wie kan er touwtjespringen? En kun je met spinnenwebben touwtjespringen? Wie kan er jojo├źn? Of wie kan er koorddansen?

Prentenboeken zonder of met weinig woorden bieden een goede gelegenheid om je eigen verhaal te vertellen of een leuk gesprek aan te gaan met je kind.

Probeer het eens! En kom je zelf fantasie te kort, laat je kinderen vertellen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten