Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

We are all the same – Jim Wooten

(helaas niet in het Nederlands)
 
Leeftijd: Va. 15 jaar
Thema: Zuid-Afrika, Aids, Nelson Mandela, wereld
 
Samenvatting
Nkosi Johnson is een jongen geboren in Zuid-Afrika. Bij zijn geboorte wordt hij met AIDS besmet door zijn moeder.
Zij geeft haar ‘moederschap’ op voor de gezondheid van haar zoontje en ze vindt Gail Johnson om voor hem te zorgen. Gail is een rijke blanke vrouw. Ze trekt zich het lot van Nkosi aan waarna ze hem de laatste jaren van zijn leven verzorgt en opvoedt.
 
Gail voert een zware strijd om haar ‘zoontje’ alle kansen te geven die ieder kind krijgt Zo kan hij uiteindelijk naar school en …. (wat nog meer of waarom was dat zo moeilijk?)
 
De strijd van Gail en Nkosi vindt zijn weg naar de media en uiteindelijk wordt Nkosi Johnson een internationaal icoon wanneer hij onder andere op de Internationale Aidsconferentie spreekt.  (waar! - was het van de VN? Zet dat er dan bij, dat is herkenbaarder voor mensen)
 
Nelson Mandela zei over hem "an icon of the struggle for life."
 
Leessetting
Een prachtig, maar hartverscheurend boek over de strijd van twee moeders en een jongetje voor de rechten die ieder kind zou moeten krijgen.
Absoluut de moeite waard, kan ik uit eigen ervaring zeggen. Al twee keer heb ik dit levensverhaal gelezen. Bovendien maakte ik deze zomer van dichtbij mee wat het voor kinderen betekent om AIDS te hebben en wat een goede verzorging en medicatie dan voor hen kan betekenen. Mede dankzij Nkosi en de twee moeders die voor hem vochten, zijn deze kinderen nu veel beter af dan hij was.
 
Jim Wooten vertelt het verhaal van Nkosi op een waardige manier en vertelt tegelijk over de geschiedenis van Zuid-Afrika en Aids.
 
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten