Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Krulletje & het poedeltje Roef – Lydia Albadoro

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: winnen, wedstrijd, dieren,
 
Samenvatting
Krulletje maakt nieuwe avonturen mee in dit tweede boek over het fantasievolle meisje.
 
Als Krulletje Roef uitlaat, ziet ze een leuke winkel met speelgoed. Ze heeft helaas geen geld voor de beer. Dan ziet ze een poster aan een reclamebord hangen, daarop staat:
Poedelwedstrijd, geldprijs voor de mooiste poedel: 100 euro. Krulletje krijgt een geweldig idee. Ondanks dat Roef geen poedeltje is doet ze er alles aan om de hond om te toveren. Ze knipt, kapt en verft. Op de show kijken alle deftige mensen haar vreemd aan. Dan gaat het regenen, zou Roef waterbestendig zijn?
 
Leessetting
Kennen jullie Krulletje nog uit “Krulletje wat doe je nu weer?” Krulletje maakt opnieuw haar eigen avonturen. Niet alleen heel leuk om voor te lezen, maar ook erg geschikt voor jonge kinderen om lekker zelf door te kijken. De gezichtsuitdrukkingen vertellen het verhaal al bijna helemaal, dus maar weinig woorden nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten