Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Hallo wie ben jij? – Barbara van Druten

Leeftijd: Va. 3 jaar
Thema: Afrika,
Samenvatting
Aduba woont in Afrika. Op een dag vindt hij het dagboek van een jongetje uit Europa. Hij gaat opzoek naar het jongetje, dat zou niet zo moeilijk moeten zijn tussen alle kinderen met kleurtjes zou 'het jongetje zonder kleur' wel op moeten vallen.

Tim woont sinds kort in Afrika. Hij zoekt ook iets... zijn dagboek!
Zouden Aduba en Tim elkaar vinden? En wat gebeurt er dan?
Leessetting
'Hallo, wie ben jij?' is een verhaal over een toevallige ontmoeting tussen twee culturen. Het is een erg leuk boek om de verschillen tussen Afrika en Europa te leren kennen, want er zijn veel verschillen. De overvolle bussen, de kippen die je op de markt koopt, de vrolijke kleurrijke kleding...
Leuk om in de klas te lezen en samen met de kinderen te praten over hoe de wereld er anders uit ziet op verschillende plekken. Laat de kinderen vertellen over de landen waar ze op vakantie zijn geweest, wat is er anders en wat is er misschien wel het zelfde.
Help de kinderen de wereld te ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten