Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Pluk – Annie M.G. Schmidt

Leeftijd: Va. 4 jaar; zelf lezen va. 8 jaar
Thema: vrienden, dieren,
 
Samenvatting
Ken je Zaza nog en de Krullevaar? Twee van die bekende figuren uit je eigen jeugd. Soms moet je even hard nadenken uit welk boek ze ook al weer kwamen.
Ja, Pluk en de petteflet!
 
Pluk heeft een klein rood kraanwagentje. Hij rijdt ermee door de hele stad en zoekt naar een huis om in te wonen. Af en toe stop hij. En dan vraagt hij aan de mensen: 'Weet u niet een huis voor me?'
Uiteindelijk vindt hij wat: het torentje van de Petteflet. Daar maakt hij kennis met de Stampertjes, mevrouw Helderder, Aagje en Zaza, maar ook met andere dieren als Dollie, Langhors en de Krullevaar kan hij het goed vinden.
 
Pluk is een wijs kereltje, vriendelijk en behulpzaam voor mensen en dieren, daarom wordt er vaak een beroep op hem gedaan. Zaza, een kakkerlak, woont in zijn kamertje en de duif Dollie is zijn beste vriend, die boodschappen 'overvliegt' wanneer dat nodig is. De dokter, mijnheer Pen, de boekhandelaar, en de familie Stampertje, ze hebben allemaal een plaatsje in zijn leven.
 
Leessetting
Als je mij vraagt wat mijn ouders mij vroeger hebben voorgelezen, dan is Pluk een van de boeken die me als eerste te binnen schieten.
Een heerlijk verhaal, waarin fantasie en realiteit dusdanig verweven zijn, dat kinderen zich met veel genoegen in deze wereld zullen verplaatsen en zich met Pluk kunnen identificeren. Gegarandeerd leuke en boeiende verhalen voor kind en ouder.
Super om ’s avonds voor het slapen voor te lezen want de korte hoofdstukken zijn hier ideaal voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten