Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Lentekriebels – Tialda Hoogeveen

Leeftijd: Va. 8 jaar
Thema: Lente, dieren, voortplanting
 
Samenvatting
Elk voorjaar gaat het weer kriebelen, vooral bij dieren. De paringsdrang ontwaakt en ze gaan op zoek naar een geschikt mannetje of vrouwtje om jonkies mee te maken. Over dit verschijnsel en hoe verschillende dieren het aanpakken gaat Lentekriebels. Het boek vertelt, aan de hand van voorbeelden van bekende dieren, over de uiteenlopende en vaak boeiende manieren waarop dieren elkaar "versieren" en hoe ze uiteindelijk samen paren en voor een nageslacht zorgen. Over mannetjes die een dansje uitvoeren om het vrouwtje te verleiden, of haar bijvoorbeeld een cadeautje aanbieden.
 
Leessetting
Lentekriebels is een informatief boek voor kinderen van 8 tot 12 jaar over voortplanting bij dieren.
Een erg leuk en vooral leerzaam boek voor kinderen. Leuk om in de klas te behandelen in de maanden maart en april wanneer alles wat in het boed beschreven wordt in de natuur te zien is.
 
Er zijn vast allerlei activiteiten bij te bedenken. Denk aan bewegings activiteiten waarin je het gedrag van dieren na doet, knutselopdrachten, tekenopdrachten etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten