Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Piraten in de straat – Jonny Duddle

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: Piraten, anders zijn, vrienden, vooroordelen
Samenvatting
In het dorpje Suf-aan-Zee gebeurt nooit wat. Het huis naast dat van Sanne staat al jarenlang te koop. Maar als het lege huis wordt verkocht verandert alles.
Er is een piratenfamilie in het lege huis komen wonen. Hun schip is kapot en moet gerepareerd worden.
Al snel wordt Sanne vriendjes met Sammie, een van de nieuw buurkinderen. Samen beleven ze geweldige avonturen, maar de andere bewoners Suf-aan-Zee vinden het maar niks, zo’n piratenfamilie in hun dorp. Ze zien er raar uit, stinken en er worden nog veel meer onaardige dingen over ze gezegd, alleen maar omdat ze anders zijn. Er komt zelfs een petitie om de piraten weg te krijgen.
En dan komt Sammie vertellen dat ze weer vertrekken. Het schip is klaar en voor alle inwoners van de straat laten ze een verrassing achter in de tuin. Wanneer de mensen die ‘s morgens ontdekken, denken ze opeens heel anders over het piratengezin.
Leessetting
Een humoristisch en stoer verhaal voor alle piraten en niet-piraten onder ons.
Een prentenboek met een maatschappelijke boodschap: beoordeel niemand alleen omdat ze anders zijn, maar doe eens een beetje je best om nieuwe mensen te leren kennen. Dan kom je er achter dat zo niet zo raar en eng zijn als je misschien eerst denkt.
Ook bruikbaar in de klas als er bijvoorbeeld een nieuw kindje in de klas komt dat niet goed aansluiting vindt in de klas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten