Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Abela, het meisje dat leeuwen zag – B. Doherty

Leeftijd: Va. 12 jaar
Thema: Afrika, Aids
 
Samenvatting
'Sterk zijn, mijn Abela.'
Dat zijn de laatste woorden van Abela's moeder in hun Afrikaanse dorp, waar velen lijden aan aids. Een dorp waar het lijkt alsof leven of sterven, ziek of gezond zijn slechts een kwestie van geluk is. Abela heeft al haar kracht nodig om het plan van haar oom Thomas, de grote oversteek naar Europa, te overleven. Maar hoe zal haar leven als illegale immigrant eruitzien? De oom komt zijn mooie beloften niet na en houdt Abela als slaaf in zijn huis. Toch weet ze te ontsnappen.

Rosa woont in Engeland en is erg tevreden met haar leventje samen met haar moeder.
Ik wil geen broer of zus, denkt ze wanneer haar moeder haar vertelt dat ze een kind wil adopteren. Ze voelt het als verraad.
Zullen deze twee meisjes ooit zusjes worden?
 
Leessetting
Twee meisjes die totaal verschillende levens leiden, vinden toch een weg naar elkaar.
Abela is een intens en ontroerend, op feiten gebaseerd verhaal. Dankzij nauwkeurig onderzoekswerk biedt dit boek een bijzonder authentieke leeservaring.
Het is geen simpel verhaal en het zal je ongetwijfeld aangrijpen. Maar wil je weten hoe het leven van kinderen aan de andere kant van de wereld is, dan is dit het boek waar je naar opzoek bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten