Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Regen van Woorden – Yvet Pinquilly

Leeftijd: Va. 6 jaar
Thema: afrika, onderwijs,
 
Samenvatting
Nieleni woont op het platteland van Afrika. Op een dag krijgt ze een brief van haar oom.  Maar ze kan hem niet lezen omdat zij nooit naar school gaat. Ze moet haar moeder helpen in het huishouden.
Ze vraagt haar broers of ze de brief aan haar willen voorlezen, maar ze maken haar belachelijk en proberen de brief af te pakken. Nieleni vlucht een boom in besluit daar te blijven wonen. Haar broers graven een kuil rondom de boom zodat hun zusje niet meer zonder hulp naar b
eneden kan komen.
Als de vier broers op een dag achter een leeuw aangaan, valt deze in de kuil. Nieleni valt uit de boom en helpt de leeuw. De bewoners van het dorpje denken dat Nieleni magische krachten heeft en in ruil voor de wind, mag Nieleni voortaan naar school.
 
Leessetting
Dit moderne Afrikaanse sprookje laat zien dat kennis macht is. Met dit boek wil de Novib laten zien dat leren lezen kinderen verder helpt en dat ook meisjes naar school moeten.
Een grappig boekje over een serieus onderwerp en zeker de moeite waard om samen met je kinderen te lezen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten