Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Koning en Koning – Linda de Haan

Leeftijd: Va. 8 jaar 
Thema: koning, anders zijn, homo
 
Samenvatting
Er was eens een kroonprins die geen zin had om te trouwen. Maar dat kan natuurlijk niet. Als een kroonprins ooit koning wil worden, dan moet hij getrouwd zijn. Dus ging de oude koningin, die eindelijk wel eens met pensioen wilde, op zoek naar een geschikte partner voor haar zoon
 
Onder druk van zijn moeder de koningin, zoekt de kroonprins naar een geschikte prinses om te trouwen en de regering over te nemen.
De prins vindt de prinsessen die zijn moeder voordraagt maar niets (een mooie mollige uit Oostenrijk, een dunnetje uit Texas, een grappige uit Groenland, een elegante uit Bombay), maar wordt halsoverkop verliefd op de broer van Prinses Madelief; Prins Heerlijk.
De twee prinsen treden in het huwelijk en leven nog lang en gelukkig.
 
Leessetting
Er zijn veel kinder- en prentenboeken over koningen en prinsen die van alles willen, van het leren plassen op een potje tot verhuizen of trouwen met een koningin of prinses. Maar deze koning is een beetje anders.
Anders is leuk en niet raar. Wat zou de wereld saai zijn als iedereen het zelfde is.
 
Dit is een leuk prentenboek om een van de vele verschillen tussen mensen te laten zien aan je kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten