Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Bed op wielen – Marian Schalk-Meijering

Leeftijd: Va. 7 jaar; zelf lezen va. 8 jaar
Thema: kanker, ziek zijn, ziekenhuis
 
Samenvatting
Julia is de laatste tijd steeds moe en duizelijk. Ze is duizelig ze mag meehelpen om de woonkamer te verven en ze is moe als ze met haar vriendje Rob skeeleren heeft ze ook niet Rob…
Haar moeder maakt zich zorgen en maakt een afspraak met de dokter. Iedereen schrikt als Julia leukemie blijkt te hebben. Julia’s moeder legt haar uit dat haar bloed is heel ziek!
Julia moet naar het ziekenhuis voor veel onderzoeken en behandeling en dat is echt niet leuk.
Julia heeft ondertussen veel vragen: kan ze wel beter worden? Wordt ze ook kaal? Gelukkig is iedereen heel lief voor haar. En ze wordt ook weer beter, al moet ze wel heel veel geduld hebben...

Leessetting
Een mooi boek om samen met kinderen te lezen die de ziekte kanker hebben. 
Achterin staan enkele tips als verwerkingsmogelijkheden en er is een halve pagina beschikbaar voor een tekening.
 
Serie
Voel-je-beter-boekjes zijn boekjes die je vrolijk maken! Deze serie is bedoeld voor kinderen een sociaal-emotioneel probleem of kinderen die ernstigs hebben meegemaakt. De boeken zijn geschreven in samenwerking met een speltherapeut in de hoop steun te kunnen bieden om problemen te hanteren en oplossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten