Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Jules viert Carnaval – Annemie Berebrockx

Leeftijd: Va. 2 jaar
Thema: Carnaval, verkleden
 
Samenvatting
De boeken van Jules, geschreven door Annemie Berebrockx zijn zeer bekend in Belgie, dit onder andere door de lespakketten en de vele boekjes. In Nederland zijn de boekjes van Jules minder bekend, maar daardoor niet minder leuk voor peuters en kleuters.
 
In Jules viert Carnaval viert Jules niet verrassend carnaval. Iedereen mag verkleed naar school komen. Jules heeft een mooi narrenpak, maar de narrenkap is nergens te vinden. Gelukkig mag hij de kap van de schooldirecteur lenen en zo wordt het toch nog een vrolijk feest.
 
Leessetting
Een leuk klein boekje over het vieren van carnaval op school. Alle kinderen mogen zich verkleden. Ook leuk om te lezen met kinderen die nog niet naar school gaan, maar bijvoorbeeld wel carnaval vieren op het kinderdagverblijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten