Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Dansen met Lara - Rianne Verwoert

leeftijd: Va. 8 jaar
Thema: dansen, ziek zijn, kanker, vrienden
 
Samenvatting
Emma en Lara zijn hartsvriendinnen. Samen delen ze hun grote passie voor dansen. Maar het gaat niet goed met Lara; ze wordt ernstig ziek.
Emma en Lara gaan samen regelmatig naar de dansschool. Ze vinden het heerlijk, maar worden door een paar oudere meisjes gepest. Maar Lara heeft steeds vaker last van hoofdpijn en misselijkheid. Ze is ziek in haar hoofd: Lara heeft een hersentumor. De hele klas komt in actie om iets voor Lara te doen.
 
Leessetting
Kanker is een akelige ziekte die je leven in de war schopt. In Dansen met Lara lees je hoe de ziekte langzaam haar leven overneemt. Een aangrijpend, maar tegelijk hartverwarmend verhaal om te zien hoe de klasgenootjes van Lara haar helpen.
Erg goed om dit verhaal te lezen wanneer een van de kinderen in de klas met kanker te maken krijgt. En lees het boek niet alleen voor, maar praat er ook met elkaar over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten