Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Luuk2day.nl - Hans Mijnders

leeftijd: Va. 10 jaar
Thema: ziek zijn, kanker
 
Samenvatting
In groep acht is het een gezellige boel. De meester wordt binnenkort vijftig jaar. Bram en zijn vrienden vinden dat dit gevierd moet worden. Ze organiseren een verrassingsfeest voor de meester!
Maar naast blijdschap is er ook verdriet. Boudewijn vertelt dat zijn broertje Luuk, die in groep vier zit, ernstig ziek is. Luuk heeft kanker. De leerlingen van groep acht leven intens mee met Boudewijn en zijn familie. Ze maken een website, luuk2day.nl, waarop iedereen kan lezen hoe het met Luuk gaat. Bram vindt het best spannend om met Boudewijn mee naar huis te gaan. Maar dat valt toch mee. Luuk geniet ervan om tegen Bram te racen op de computer. Zo krijgen Bram en Luuk een goede band. Maar Luuk wordt steeds zieker...
 
Leessetting
Het boek laat door de ogen van kinderen zien wat het is om de ziekte kanker te hebben. Een aangrijpend boek over een jongen die ernstig ziek is. Zijn broer en de vrienden van zijn broer helpen Luuk om af en toe wat lol te hebben en zijn ziekte te vergeten, maar Luuk wordt steeds zieker.
 
Ook al is dit boek vanaf 10 jaar zelf te lezen, is het niet aan te raden. Het is een heftig onderwerp. Lees het boek daarom samen met je zoon of dochter of praat tussen het lezen door genoeg met de kinderen in je klas zodat ze hun vragen kwijt kunnen.
Wanneer kinderen het boek wel zelf gaan lezen, probeer dan vooraf met je kind te praten over het onderwerp en zorg dat je kind met alle vragen terrecht kan bij een volwassene.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen