Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Heksenkind – Monica Furlong

Leeftijd:  Va. 12 jaar
Thema: heksen, geschiedenis
 
Samenvatting
In een middeleeuws dorpje op een eiland bij Schotland woont een meisje dat Leana heet. Ze wordt opgevoed door haar grootmoeder, maar als die sterft is er niemand meer om voor Leana te zorgen. Juniper biedt aan haar in huis te nemen. Juniper is anders dan andere mensen en woont in haar eentje buiten het dorp. Er wordt gefluisterd dat ze een heks is. Leana is verschrikkelijk bang en wantrouwig. Zou Juniper echt een heks zijn?
 
Leessetting
Als kind had ik zelf
 een grote voorliefde voor boeken met geschiedenisverhalen. Hoe leefde kinderen in andere culturen, andere landen en andere tijden.
Juniper en Heksenkind zijn twee mooie boeken die in de middeleeuwen spelen, de tijd waarin mensen nog in heksen geloofden.
Monica Furlong schreef ook nog een derde boek: “Colman”. Dit boek heb ik zelf nooit gelezen, maar ik kan me voorstellen dat het in de zelfde sfeer is als Juniper en Heksenkind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten