Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Enormuis – Angie Morgan

Leeftijd: Va. 4 jaar
Thema: Anders zijn, dieren,
 
Samenvatting
Enormuis is groot, erorm groot. Veel groter dan de andere muizen en dat kan best wel handig zijn. Hij kan bijvoorbeeld grotere kazen dragen en de kleine muisjes optillen als ze moe zijn.
Op een dag ziet Erormuis samen met zijn vriendje Minimuis een plaatje van een rat - en die rat lijkt heel veel op Enormuis! Nu lachen de andere muizen hem uit. En besluit Enormuis op zoek te gaan naar het huis waar de ratten wonen.
Als hij vervolgens bij de rommelige ratten komt, gaat heimwee aan hem knagen. En op hun beurt hebben de muizen spijt. Zullen ze het weer goedmaken? Een verhaal over anders zijn, waarin duidelijk wordt dat het er niet om gaat hoe je eruitziet maar dat echte vriendschap van binnen zit.

Leessetting
Dit lieve prentenboek gaat over vriendschap en je thuis voelen. Een onderwerp waar je niet vroeg genoeg met kinderen over kan praten en waar kleuters ook al een mening over hebben.
Een perfect boek om ENORM LUID voor te lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten