Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De droom van Mitu - Gerard Sonnemans

leeftijd: Va. 7 jaar
Thema: blind, Afrika, familie, helpen, droom
 
Samenvatting
Mitu, een blind meisje, en haar broertje Gebre wonen in Afrika. Gebre helpt Mitu veel met dagelijkse dingen. Samen helpen ze oma met het huishouden, want moeder werkt in de stad. Ze bezoeken het graf van vader en gaan naar de markt. Gebre poetst daar schoenen en krijgt van een klant nieuwe schoenpoets. Op een dag wordt Gebre ziek en moet Mitu alleen op pad
 naar het kruidenvrouwtje.
 
Leessetting
Ik leerde ooit van iemand dat verhalen niet alleen leuk zijn, maar ook je kennis en kijk op de wereld vergroten. We kennen boeken over kinderen in Afrika, maar dat zijn er nog niet zo veel. We kennen ook een enkel boekje over kinderen die blind zijn, maar dat zijn er nog minder.
Dit boek “de droom van Mitu” gaat over een blind meisje in Afrika. Een leuk en interessant boek dat je wereld zal vergroten.
Erg leuk om samen te lezen en tussen door te kletsen over wat er allemaal met Mitu gebeurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten