Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

Mama is heel ziek – J. Moore-Mallinos

Leeftijd: Va. 5 jaar
Thema: kanker, ziek zijn
 
Samenvatting
Tibo zijn wereld kom helemaal op z’n kop te staan wanneer blijkt dat zijn moeder de verschrikkelijke ziekte kanker heeft. Doordat zijn moeder ziek is verandert er veel thuis en is er minder aandacht voor Tibo. Dit terwijl hij juist nu een heleboel vragen heeft.
Gelukkig wordt de moeder van Tibo weer beter, maar er wordt niet vergeten dat zijn moeder opnieuw erg ziek kan worden.
 
Dit boek probeert een antwoord te geven op een aantal vragen die kinderen kunnen hebben wanneer bij één van de ouders kanker is ontdekt. Er wordt uitgelegd wat chemotherapie is en wat er allemaal kan veranderen binnen de normale dagelijkse leven.
 
Leessetting
‘Mama is heel ziek’ is een b
oek uit de serie ‘Laten we praten over...’. Dit is een serie waarin emotioneel moeilijke onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt. Ditmaal gaat het over een moeder met kanker.
 
Dit boek is erg geschikt om met kinderen samen te lezen. Het verhaal wordt ervaren door de ogen van een jongetje waardoor kinderen zich beter kunnen identificeren met het verhaal. De lezers ervaren de gevoelens en gedachten van Tibo als hij hoort dat zijn moeder ernstig ziek is.
 
Achterin het boek wordt nog wat begeleidende informatie gegeven voor ouders om te helpen bij het praten over kanker met kinderen. Een erg duidelijk en geschikt boek om met jonge kinderen in te gaan op deze ziekte.
 
Serie
J. Moore-Mallinos schreef nog twee boeken voor de tien-delige serie ‘Laten we praten over’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten