Welkom bij Matty's Leukste Kinderboek

Een boek is een heerlijke manier van ontspanning, maar een boek is tegelijk ook een bron van informatie, spanning, vermaak of een manier om een gesprek te beginnen. Dit is niet alleen zo voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In mijn werk met kinderen vind ik dat boeken een belangrijke rol hebben.

Lees bij het tabblad 'Matty's Leukste Kinderboek' meer over het idee achter deze site.

Meld je aan op de facebook site van Matty's Leukste Kinderboek. Op deze manier word je op de hoogste gebracht wanneer er nieuwe boeken op deze site staan.
Je kunt mij ook volgen op Pinterest!
Natuurlijk mag je me ook mailen met vragen, verzoeken of tips. dit kan op: mattysleukstekinderboek@gmail.com

De bloemenkoningin – Isabel Pin

Leeftijd: Va, 4 jaar
Thema: carnaval, verkleden, anders zijn,
 
Samenvatting
Met carnaval veranderen al mijn vriendinnetjes in koninginnen, prinsessen en mooie feeën. Maar ik wil iets heel bijzonders zijn: een bij. Met mijn gouden strepen en tere vleugeltjes.
Als Jasmijn naar school gaat in haar bijen kostuum vragen haar klasgenootjes verbaasd wat zij is; 'alleen maar een klein bijtje en lang niet zo mooi als de koninginnen, feeen en prinsessen'. Als ze haar uitjoelen 'Jasmijnebije' rent ze huilend naar de tuin. De bloemen daar huldigen haar tot bloemenkoningin. Zo gaat ze terug naar de klas en zegt hard 'Ik ben Jasmijn, de bloemenkoningin'. En omdat ze nog nooit zo'n koningin hebben gezien van dichtbij, staren ze haar allemaal aan
 
Leessetting
Het mooiste van Carnaval is, dat iedereen een keer iemand anders mag zijn, iemand die hij zelf gekozen heeft. Jasmijn is erg blij met haar nieuwe en bijzondere outfit ook al is ze geen prinses of fee zoals alle andere kinderen.
Leuk boek over carnaval en verkleden, maar ook over het thema ‘anders zijn’.
Heel erg leuk om vlak voor carnaval in de klas voor te lezen. Je kunt met de kinderen praten over hoe zij verkleed willen gaan en dat alles leuk is zolang je er zelf blij mee bent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten